latinica  ћирилица
17/02/2017 |  14:12 ⇒ 14:40 | Аутор: РТРС

Бореновић: Изетбеговић ће сносити кривичну одговорност

Уколико дође до ревизије тужбе против Србије то ће довести до снажне реакције, изјавио је данас у Бањалуци предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић. Предсједник ПДП-а најавио и могућност подношења кривичне пријаве
Бранислав Бореновић - Фото: РТРС
Бранислав БореновићФото: РТРС

Он је на конференцији за новинаре  рекао да је ријеч о нелегалној и неинституционалној одлуци Бакира Изетбеговића и других појединаца, због чега ће они сносити кривичну одговорност.

Бореновић је навео да ће Младен Иванић и Савез за промјене због овога организовати састанак са српским представницима, а вјероватно ће тражити и посебну сједницу НСРС.

Он је напоменуо да је ревизија тужбе велика злоупотреба прошлости, емоција и дешавања која су иза нас.

"Ако то сада не урадимо, то ће се дешавати сваке пола године. Поставља се да ли ми можемо да будемо партнери", рекао је данас Бореновић и напоменуо да је једнострана ревизија штетна.

"Нема сагласности и подршке институција унутар БиХ. Спремни смо да потпишемо декларацију у којој ћемо се сви суздржати од ревизија тужби и апелација у наредних 6 година, па да видимо онда ко је гдје, ко ради на напретку, а ко кочи развој БиХ и ентитета", закључио је Бореновић.