latinica  ћирилица
18/02/2017 |  11:05 ⇒ 13:39 | Аутор: РТРС

Павић: Објединити српски корпус да одговори Изетбеговићу

Предсједник Демократског народног савеза Марко Павић изјавио је данас да ће евентуално подношење бошњачког захтјева за ревизију пресуде против Србије за геноцид пред Међународним судом правде у Хагу снажно објединити цјелокупан српски корпус да одговори на самовољне и исхитрене потезе Бакира Изетбеговића.
Марко Павић - Фото: РТРС
Марко ПавићФото: РТРС

"Тај одговор неће бити од користи ни Изетбеговићу, ни Бошњацима, ни БиХ, али то нас је присилило да повлачимо најтеже потезе који су могући. Нарочито апелујем на представнике Републике Српске на нивоу БиХ да своје потезе усагласе са институцијама Српске", рекао је Павић Срни.

Он је оцијенио да би ревизија пресуде уствари била ревизија Дејтонског мировног споразума, јер се, како је навео, по овом акту овакве одлуке могу доносити само консензусом, а у овом случају је очито да је консензус избјегнут.

"То онда значи да се даје право свима да, према својој вољи, одлучују како ће се понашати, а то је страшан удар и на Устав БиХ и на наше сусједе. Несхватљиво је гурати прсте у око једном ентитету, једном народу и сусједној држави са којом су неопходни добри односи ради просперитета на Балкану", каже Павић.

Он је позвао Изетбеговића и све оне који се залажу за ревизију да поново размисле јер за то имају још времена.

"Да ли мржња освета или било шта друго може бити прече од будућности БиХ и генерација које ће живјети на овим просторима?", запитао је Павић.

Извор: Срна