latinica  ћирилица
18/02/2017 |  16:13 ⇒ 20:19 | Аутор: РТРС

У недјељу облачно, мјестимично слаб снијег (ВИДЕО)

У недјељу јутро и пријеподне у Републици Српској облачно, мјестимично са маглом на западу и сјеверу.

Са слабим снијегом од централног и јужног појаса Крајине до истока и сјевероистока, а на југу суво уз промјенљиву облачност. Током дана ће бити претежно суво уз промјенљиву облачност, понегдје и тмурно. Међутим, још ће постојати услови за провијавање снијега у централном и јужном појасу Крајине и планинама на истоку. Према вечери претежно суво, промјенљиво до претежно облачно, понегдје магловито, а падавине ријетке и слабе, углавном у планинама на истоку. На југу уз буру промјенљиво облачно са сунчаним интервалима, током дана ће бити услова за слабу кишу.

Вјетар сјеверозападни умјерене јачине, током дана у слабљењу и скретању на западне и јужне смјерове. На југу умјерена до јака бура, поподне у слабљењу.

Јутарња температура ваздуха од -2 до 3 степена Целзијусова, на југу око 5, у вишим предјелима од -4 степена. Највиша дневна температура од 2 до 6 степени, на југу око 8, у вишим предјелима око -1 степен.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ

Ујутро облачно, могуће провијавање снијега. Пријеподне облачно и суво, а током дана раслојавање облачности па ће бити промјенљиво облачно и прохладно, помало вјетровито, уз могућност које пахуље снијега. Поподне смањење облачности. Вјетар сјеверозападни слаб до умјерен, поподне у слабљењу. Јутарња температура око нула степени, а највиша дневна око 4 степена.