latinica  ћирилица
18/02/2017 |  20:29 ⇒ 19/02/2017 | 11:37 | Аутор: РТРС

Црнадак писао Хагу, Изетбеговић спријечио достављање писма

Бошњачки члан Предсједништва Бакир Изетбеговић наредио је амбасадорки БиХ у Хагу Мирсади Чолаковић да не прослиједи писмо које је шеф дипломатије Игор Црнадак упутио Међународном суду правде и у ком истиче да је Изетбеговићева одлука о покретању ревизије пресуде против Србије донијета изван институција БиХ и да због тога није правоснажна.
Игор Црнадак - Фото: СРНА
Игор ЦрнадакФото: СРНА

Црнадак је потврдио ову информацију, наводећи да ће тим поводом у недјељу одржати конференцију за новинаре послије разговора са чланом предсједништва Младеном Иванићем.

- Тачна је информација, али до сутра не бих коментарисао јер је ово врло озбиљна ствар - рекао је Црнадак за Н1.

-Главна тема конференције за новинаре биће однос амбасадорке у Хагу. Ако се буде наставило са нападом на институције, са паралелизмом и приватизацијом институција - онда нас то уводи у још већи проблем него што имамо данас - изјавио је Црнадак, додајући да ће у недјељу "многе ствари бити јасније".

Црнадак је ипак успио да достави писмо Међународном суду правде у Хагу другим каналима.

У писму Црнадак обавјештава суд да је Изетбеговићева одлука донијета изван институција БиХ и да због тога није правоснажна.

У Бањалуци ће сутра бити одржан састанак предсједавајућег Предсједништва Младена Иванића и министра спољних послова БиХ Игора Црнатка. У понедјељак ће услиједити и састанак лидера опозиције са представницима заједничких институција БиХ из Републике Српске, након којег ће бити заузет став о најновијем потезу Бакира Изетбеговића.

Извор: Независне