latinica  ћирилица
21/02/2017 |  08:07 ⇒ 08:13 | Аутор: РТРС

Дервента: Промовисана књига "Бирам слободу"

У Дервенти је промовисана књига "Бирам слободу", аутора Весне Теофиловић.
Дервента - промоција књиге "Бирам слободу", аутора Весне Теофиловић - Фото: СРНА
Дервента - промоција књиге "Бирам слободу", аутора Весне ТеофиловићФото: СРНА

Теофиловићева, која је педагог и сертификовани практичар трансакционе анализе, рекла је да је у књизи понудила читаоцима 65 смјерница и путоказа који у било којој животној ситуацији лакше воде у правцу рјешења, сазнања и разумијевања.

"Књига је настала из жеље да са читаоцима подијелим свој лични пут развоја и промјене и све оно што може да им буде од користи на путу откривања личне истине. Читаоци ће моћи да прочитају моја размишљања, сјећања на важне тренутке из мог живота које сам записивала и која дијелим", каже Теофиловићева.

Она је истакла да је у сваку причу уткала своја најтананија, најискренија осјећања.

Магистар психологије и психотерапеут у едукацији Ивана Живковић рекла је на синоћњој промоцији да аутор представља своје животно искуство и мисли које повезују са психотерепијским знањем, филозофским мислима и религијским ставовима.

"Она се читаоцима обраћа директно, на једна искрен, емотиван и његујући начин, пише јасним језиком како би је сви разумјели", додала је Живковићева.

Новинар и писац Ненад Симић рекао је да је Теофиловићева објавом првенца удахнула живот свим будућим које ће написати и да је веома изазовно и лијепо писати о слободи.

"Она храбро пише о себи, јер је пронашла снагу, извор, спремност да тако чини. Сјећа се дјетињства, свих тренутака у којима се нашла, хоће да нам дарује одговоре на многа питања, усмјери у правцу развоја и разумијевања, у смјер личног развоја и промјене. Тако могу чинити људи који имају слободу", навео је Симић на промоцији.

У склопу промоције учествовали су пјесници Јасмина Радановић, Евита Бојковац, а причу о пигвину говорио је Јустин Теофиловић.

Промоцији је присуствовало свештенство Српске православне цркве, представници Српског књижевног клуба "Вихор", предсједник локалне скупштине Маријан Кљајић.

Организатор промоције је Центар за културу и Удружење дописника и новинара општине Дервента.

Извор: СРНА