latinica  ћирилица
22/02/2017 |  09:12 ⇒ 12:32 | Аутор: РТРС

Софтић отпутовао у Хаг гдје ће предати бошњачки захтјев за ревизију

Бивши агент БиХ Сафет Софтић отпутовао је данас у Хаг, гдје би у пратњи холандског адвоката Фон ван ден Бизена требало да преда апликацију за ревизију пресуде по тужби против Србије, пише Кликс.
Сакиб Софтић - Фото: Screenshot/YouTube
Сакиб СофтићФото: Screenshot/YouTube

"Дневни аваз" тврди, позивајући се на изворе блиске правном тиму који је припремио захтјев за ревизију пресуде, да исход сутрашње ванредне сједнице Предсједништва БиХ ни на који начин неће утицати на одлуку о предаји бошњачког захтјева за ревизију пресуде Међународног суда правде у Хагу по тужби против Србије.

Према истом извору, никакве евентуално нове одлуке или ставови не могу зауставити намјеру правног тима да преда захтјев најкасније до петка, 24. фебруара.

Наводи се и да је "неспорна чињеница да БиХ на то има право, без обзира што је предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић тражио ванредну сједницу Предсједништва БиХ о томе".

Са Софтићем би, наводно, требало да путује и директор Института за истраживање ратних злочина против човјечности и међународног права Расим Муратовић.

На сутрашњој ванредној сједници Предсједништва БиХ требало би да буде само једна тачка дневног реда која се односи на бошњачки захтјев за ревизију те пресуде.

Извор: СРНА/Кликс