latinica  ћирилица
22/02/2017 |  14:15 | Аутор: РТРС

Пореска управа и Привредна комора Српске активни партнери у сузбијању сиве економије

Директор Пореске управе Републике Српске Зора Видовић и представници Привредне коморе Српске закључили су да би ове двије институције требало да буду активни партнери у сузбијању сиве економије.
Бањалука - Видовић, представници Привредне коморе - састанак - Фото: РТРС
Бањалука - Видовић, представници Привредне коморе - састанакФото: РТРС

С тим циљем, потребно је да приоритет буде јача сарадња ове двије институције у наредном периоду, посебно када је ријеч о раду на црно, саопштено је из Пореске управе Српске.

На данашњем састанку у Бањалуци било је ријечи и о проблематици са субјектима који обављају дјелатност коју нису регистровали, али и о непријављеним радницима, те неиздавању фискалних рачуна од одређеног броја пословних субјеката у Српској.

Осим тога, саговорници су сагласни да је у наредном периоду потребно наставити тимски рад у вези са овом проблематиком, те да су обје стране отворене за све заједничке кампање, али је истакнута и важност едукације пореских обвезника.

Наглашена је потреба за што чешћим састанцима представника Пореске управе Републике Српске и Привредне коморе Српске, како би се идентификовали и покушали превазићи проблеми са којима се сусрећу у раду.

Представницима Коморе презентоване су и електронске услуге Пореске управе, с циљем њихове актуелизације међу чланством Привредне коморе Српске.

Извор: СРНА