latinica  ћирилица
22/02/2017 |  16:09 ⇒ 17:19 | Аутор: РТРС

Подршка Владе инфраструктурним пројектима у Бијељини (ВИДЕО)

Проширење саобраћајне инфраструктуре која је предуслов за развој регије Бијељина, била је тема разговора министра собраћаја и веза РСепублике Српске Неђе Трнинића с градоначелником Бијељине Мићом Мићићем.
Бијељина-  Министар Трнинић са градоначелником Мићићем - Фото: СРНА
Бијељина- Министар Трнинић са градоначелником МићићемФото: СРНА

Окоснице разговора биле су могућности изградње брзих саобраћајница Бијељина – Рача, Бијељина -Зворник преко Романије до Херцеговине и оживљавање жељезничког саобраћаја према Србији.

Бијељина не би требало да остане саобраћајно слијепо цријево, па се у том смислу мора повезати на ауто-пут до Коридора 5Ц, сагласни су и ресорни министар и представници управе и привреде града Бијељина.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђе Трнинић упознао је представнике града Бијељина са тим да је у изградњи мреже ауто-путева један од приоритета и изградња ауто-пута од Коридора 5Ц преко Брчког, Бијељине и према Србији.

"Са кинеском компанијом се воде разговори и ми смо упутили писмо намјере према Ексим банци и чекамо одговор и чекамо посјету кинеске компаније па ћемо видјети докле шта и како усагласити даље", изјавио је данас Трнинић.

Идеја за изградњу брзе саобраћајнице Бијељина - Рача добила је подршку ресорног министарства, а град Бијељина би тај пројекат реализовао уз изградњу насипа на Дрини.

Боља саобраћајна комуникација Бијељине према Србији захтјев је и привредника.

Ресорни министар истакао је да постоји потпуна сагласност да Република Српска уступи простор старе жељезничке станице граду Бијељина, која је у власништву жељезница Србије, али је Влада Србије тек недавно донијела одлуку о уступању власништва над дијелом Републици Српској.