latinica  ћирилица
22/02/2017 |  16:18 | Аутор: РТРС

Вијеће народа Српске 14. марта о резултатима референдума

Колегијум Вијећа народа Републике Српске утврдио је данас дневни ред за сједницу Вијећа народа, заказану за 14. март, на којој би требало да буде разматрана одлука о констатовању резултата републичког референдума у вези са одлуком о покретању процедуре за заштиту виталног националног интереса Клуба бошњачког народа.
Вијеће народа - Фото: РТРС
Вијеће народаФото: РТРС

Дневним редом је предвиђено и разматрање одлуке о престанку мандата члановима Републичке комисије за спровођење референдума у вези са одлуком о покретању процедуре за заштиту виталног националног интереса Клуба бошњачког народа.

Биће разматрана и одлука о давању посебног овлашћења у вези са одлуком о покретању процедуре за заштиту виталног националног интереса Клуба бошњачког народа, саопштено је из Вијећа народа.

Дневним редом је предвиђено и разматрање закључка у вези са извјештајем Републичке комисије за спровођење референдума о резултату републичког референдума на питање "Да ли подржавате да се 9. јануар обиљежава и слави као Дан Републике Српске" у вези са одлуком о покретању процедуре за заштиту виталног националног интереса Клуба бошњачког народа.

На сједници би требало да буде разматран и Закон о основном васпитању и образовању у вези са одлуком о покретању процедуре за заштиту виталног националног интереса Клуба бошњачког народа.

Дневним редом је предвиђено и разрјешење члана Административне комисије Вијећа народа Републике Српске из реда Службе Вијећа народа Републике Српске, као и избор новог члана.

Сједница Вијећа народа заказана је за 14. март у 12.00 часова.

Извор: СРНА