latinica  ћирилица
22/02/2017 |  22:51 ⇒ 22:56 | Аутор: РТРС

ЛШ: Јувентус побиједио Порто, Севиљи побједа код куће

Фудбалери Јувентуса и Севиље остварили су побједе у првим мечевима осмине финала Лиге шампиона.
Порто - Јувентус (фото: Rafael Marchante) -
Порто - Јувентус (фото: Rafael Marchante)

Екипа Јувентуса славила је против Порта 2:0 (0:0), док је Севиља побиједила Лестер Сити 2:1 (1:0) у посљедњим првим мечевима осмине финала Лиге шампиона

Лига шампиона – осмина финала:

Порто – Јувентус 0:2 (0:0)
Пјаца 72, Алвес 74
Севиља – Лестер Сити 2:1 (1:0)
Сарабија 25, Кореа 62 - Варди 73

"Стара дама" се дуго мучила на Драгау, иако је од 27. минута имала играча више, јер је Алекс Тељес добио два жута картона у размаку од 120 секунди, али је на крају ипак успјела да упише сигуран тријумф пред реванш – захваљујући резервистима.

Најпре је Марко Пјаца у 72. минуту напокон пробио бедем домаћих, Хрват је послао лопту ка Дибали и наставио трк, а она му се на крају одбила од ноге дефанзивца Порта прије него што је послао у даљи доњи угао за вођство.

Само два минута касније, пошто је Дани Алвес ушао у игру Јувентус је имао два поготка предности. Алекс Сандро центрирао је са лијевог бока, а искусни Бразилац примирио лопту грудима и дао гол из волеја за коначан резултат сусрета.

С друге стране, "Лисице" Клаудија Ранијерија могу да буду задовољније од Андалужана послије гостовања на Рамон Санчесу. Шампион Енглеске био је потпуно безопасан током већег дијела меча, али је на крају изборио резултат који му даје добре шансе да се бори за четвртину финала елитног такмичења.

Реванш сусрети на програму су за три недјеље.

Извор: Б92