latinica  ћирилица
23/02/2017 |  10:44 | Аутор: РТРС

ИКЕА долази на тржиште БиХ?

Једна од највећих свјетских компанија која се бави продајом намјештаја, шведска ИКЕА, могла би ускоро проширити своје пословање и у Босни и Херцеговини.
ИКЕА - Фото: РТРС
ИКЕАФото: РТРС

Како пише портал “Pogled.ba“, иако информација није у потпуности потврђена, из ИКЕА је речено како су њихови стручњаци послати у испитивање бх. тржишта и судећи по изузетно великој заинтересованости тржишта и грађана, отварање шведског гиганта могло би се догодити у догледно вријеме.

Најаве о могућем уласку шведске ИКЕА на тржиште БиХ долазе у вријеме погоршане политичке ситуације у земљи због које је од пословања у БиХ одустао дисконтни трговачки ланац “Лидл“.

И док многи бх. грађани због ИКЕА хрле у хрватску метрополу, ускоро би за то могли имати и додатни разлог. Наиме, шведски ланац трговина намјештајем у Загребу отвара дизајнерски оутлет у који ће уложити чак 88 милиона евра.

“Designer oultlet Croatia“ осмишљен је као трговачко-туристичка атракција у центру Загреба, а осим оутлета из ИКЕА најављују и градњу хипермаркета, малопродајног објекта, бензинске пумпе и два ланца брзе хране. Овај ИКЕА пројект требало би да буде завршен до 2018. године.

Извор: capital.ba