latinica  ћирилица
23/02/2017 |  20:38 ⇒ 21:11 | Аутор: РТРС

Добој- Изложба умјетничке фотографије

У Умјетничкој галерији добојског Центра за културу и образовање вечерас је отворена изложба фотографија умјетника из БиХ.
Добој - изложба фотографија - Фото: СРНА
Добој - изложба фотографијаФото: СРНА

Предсједник Асоцијације за умјетничку фотографију БиХ Озрен Божановић оцијенио је изложбу као квалитетну, поручивши да домаћи аутори посједују међународни квалитет.

Он је као добро навео да се сваке године појављују нове-млађе снаге, а лошим оцијенио недостатак упорности па веома мали број тих људи остаје у том континуитету.

Према његовим ријечима, више је узрока таквом стању, од проблема да дигитална фотографија оставља лажан утисак да се може брзо успјети до недостатка континуитета у раду клубова и образовању.

- Нема чак ни едукације едукатора, тако да не постоје људи који преносе знања. Имамо доста запуштен систем у фотографији и онда се не може другачије продуковат него самоуко, и практично нам дјеца уче из упутства за употребу - наводи Божановић.

Појашњава да о овом свијету остају заљубљеници који то воле, желе, спремни су да се друже и уче, различитих узраста, те као такви представљају врх БиХ фотографије и наду да ће фотографија и даље остати.

Изложба је организована захваљујући сарадњи Центра за културу и образовање Добој са добојским фото-кино клубом.

Извор: СРНА