latinica  ћирилица
24/02/2017 |  08:03 ⇒ 08:03 | Аутор: РТРС

Симоновић: Показали смо да се враћамо у форму

Кошаркаш Црвене звезде Марко Симоновић рекао је да је побједа против Галатасараја у Евролиги веома битна због "велике потрошње" у посљедњих мјесец дана.
Марко Симоновић (Фото: Танјуг) -
Марко Симоновић (Фото: Танјуг)

"Јако битна утакмица, успјели смо да изнесемо притисак који је против њих због свих догађаја велики, али и послије јако тешког распореда, емотивног и физичког пражњења", рекао је Симоновић новинарима послије утакмице.

Звезда је забиљежила 13. побејду у Евролиги ове сезоне, пошто је са 77:58 савладала Галатасарај и тако направила важан корак ка пласману у четвртфинале.

"Одиграли смо сјајно прво полувреме и то нам је дало простора да у другом рутински приведемо меч крају. Искрено, нисам се надао таквој утакмици, мислио сам да ће бити борба до краја, да ће бити на једну лопту, али смо у првом полувремену показали да се враћамо у ону форму из децембра и јануара, играли смо јаку одбрану, отјерали смо ривала далеко од коша и тако је много тешко играти против нас", казао је један од најискуснијих кошаркаша Звезде.

Црвено-бели су послије победе корак ближе четвртфиналу Евролиге, а Симоновић је рекао да има још доста да се игра.

"Имамо коректан распоред, долазе нам Бросе, Уникс и Олимпијакос, али рано је причати, не знам колико ће нам побједа требати. Идемо полако, корак по корак", рекао је Симоновић.

Бек Звезде Бранко Лазић био је најефикаснији играч утакмице са 17 поена, од чега пет тројки из исто толико покушаја, а јендом је био прецизан из два поена. Лазић је ипак истакао тимску игру.

"Цијела екипа је одиграла јако добро, концентрисано. Сви смо играли онако како је и требало, како је било договорено и дошли смо до те побједе. Ово је још један корак ближе Топ 8 фази, јако добра утакмица", рекао је Лазић.

Извор: Б92