latinica  ћирилица
24/02/2017 |  12:10 | Аутор: РТРС

Вулин: Изетбеговићев акт непријатељства према српском народу

Подношење захтјева за ревизију пресуде Међународног суда правде по тужби против Србије јесте акт непријатељства према српском народу, изјавио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Александар Вулин.
Александар Вулин (фото: © Tanjug/ RADE PRELIC) -
Александар Вулин (фото: © Tanjug/ RADE PRELIC)

Он је изразио наду да ће међународна заједница предузети конкретне мјере поводом овог потеза бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића.

"Ако то не уради, онда се плашим да постоје и неки људи и неке земље ван граница БиХ, који активно помажу Изетбеговића да спроводи дестабилизацију у БиХ, а ако је то случај, онда се бојим да смо сви у великом проблему и плашим се за стабилност и мир на Балкану", рекао је Вулин новинарима у Обреновцу.

Он је оцијенио да је Изетбеговић испустио прилику да се "уразуми и поступи у складу са уставом и законом сопствене земље" и оцијенио да Изетбеговић не жели да БиХ буде мирна, сигурна и да функционише у складу са Дејтонском мировним споразумом.

"Бакир Изетбеговић имао је прилику да не уништава и не дестабилизује БиХ и да не најављује несрећу, не само за БиХ, већ за читав Балкан. Ту прилику једноставно није искористио. Ово јесте акт непријатељства према српском народу, без обзира где он живи, да ли у Србији, или у Републици Српској", рекао је Вулин.

Извор: СРНА