latinica  ћирилица
24/02/2017 |  16:11 ⇒ 17:15 | Аутор: РТРС

Клокић и Аџић: Заједнички радити на привлачењу нових инвеститора (ВИДЕО)

Општина Градишка и Влада Републике Српске заједнички ће радити на привлачењу нових инвеститора и отварању нових радних мјеста у двије пословне зоне, договорено је на састанку министра за економске односе и регионалну сарадњу Златана Клокића са руководством ове општине.
Клокић и Аџић - Фото: РТРС
Клокић и АџићФото: РТРС

За инвеститоре у општини Градишка и даље је најпримамљивија Агроиндустријска зона у Новој Тополи, гдје је већ инвестиције или производњу започело 15 привредних субјеката.

Осим наставка инфраструктурног улагања у Агроиндустријску зону у Новој Тополи локална власт намјерава формирати и пословну зону Лиман у непосредној близину будућег моста на ријеци Сави и граничног прелаза.

"Ове двије зоне, поготово будућа зона Лиман, дају једну нову развојну шансу за општину Градишка и регију Лијевче поља“, рекао је министар Клокић.

Помоћ и промоцију пословних зона подржаће и министарство економских односа и регионалне сарадње.

"Разговарали смо да се Агроиндустријска зона Нова Топола унаприједи комунално-инфраструктурно и да буде једна препознатљива зона на подручју ове регије и цијеле Српские. Добили смо увјерење министра да ће локална заједница у сарадњи са Владом да ради на унапређењу односа и привлачења инвестиција“, истакао је начелник Градишке Зоран Аџић. 

Осим подршке развоју индустријских зона ресорно министарство ће ове године општину Градишка укључити у пројекат БФЦ-локалне заједнице са позитивним пословним окружењем.