latinica  ћирилица
24/02/2017 |  16:25 ⇒ 19:12 | Аутор: РТРС

Вигемарк с Иванићем и Изетбеговићем: Будућност БиХ у компромису

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић и шеф Делегације ЕУ у БиХ Ларс-Гунар Вигемарк данас су констатовали да је једина будућност БиХ у компромису, јачању међусобног повјерења и окретању ка будућности.
Сарајево: Иванић - Вигемарк - Фото: СРНА
Сарајево: Иванић - ВигемаркФото: СРНА

Иванић је Вигемарка информисао о својим погледима на политичку ситуацију у БиХ, те изразио незадовољство ванинституционалним доношењем одлука у посљедњих неколико седмица, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Вигемарк је упознао предсједавајућег Предсједништва БиХ о предстојећој посјети високог представника ЕУ за спољну политику и безбједност Федерике Могерини БиХ, истичући да то показује велику заинтересованост ЕУ за европски пут БиХ.

СМИРИТИ ПОЛИТИЧКЕ ТЕНЗИЈЕ

Члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић и шеф Делегације ЕУ у БиХ Ларс Гунар Вигемарк сагласили су се данас да сви политички лидери у БиХ у овом тренутку треба да уложе максималне заједничке напоре на смиривању политичких тензија, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Сви политички лидери у БиХ треба да се посвете остваривању заједничких циљева кроз међусобни дијалог и сарадњу, оцијенили су Изетбеговић и Вигемарк током разговора о актуелној политичкој и економској ситуацији у БиХ.

Саговорници су се сагласили да о правним питањима треба да одлучују надлежне институције, наведено је у саопштењу.

Изетбеговић и Вигемарк су нагласили да институције на свим нивоима власти у БиХ треба да наставе несметано и предано радити на спровођењу реформи из Реформске агенде, које ће побољшати живот грађана и обезбиједити напредак БиХ у процесу придруживања Европској унији.

Извор: СРНА