latinica  ћирилица
24/02/2017 |  16:30 ⇒ 16:57 | Аутор: РТРС

Билећа: Одборници скупштинске већине покрећу иницијативу за опозив начелника (ВИДЕО)

Иако на моменте поново бурно, друго засједање Скупштине општине Билећа данас је одржано.
Скупштина општине Билећа - Фото: РТРС
Скупштина општине БилећаФото: РТРС

Иако су након готово двочасовне расправе, која је на тренутке прелазила у свађу, одборници усвојили дневни ред и почели да разматрају поједине тачке, јасно је да значајнијег помака у функционисању локалне управе у Билећи још неће бити.

Начелник општине Миљан Алексић из СНСД, и њему супротстваљена скупштинска већина и даље остају на међусобно удаљеним позицијама, а десет одборника већине најавило је покретање иницијативе за опозив начелника.

Данас није усвојен предложени нацрт буџета за ову годину, али ни извјештаји о извршењу буџета за прошлу годину. Због тога одборници скупштинске већине покрећу иницијативу за опозив начелника.

"Прекомпозиција је тако договорена, да се изабере нови предсједник скупштине, покрене опозив начелника, и да нови кандидат буде из СДС-а", рекао је одборник СРС Републике Српске, Драган Бабић.

Чули су се данас позиви начелнику Алексићу да сам поднесе оставку.

"Нећу то учинити, јер ме 4 хиљаде и 800 гласова које сам добио обавезују да будем ту", каже Алексић.

Он сматра да са оваквом скупштинском већином у којој, како каже, се гледају само лични интереси, ништа неће урадити.

"Ја бих био најсретнији да они хоће покренути тај опозив, овако ја немам право да дајем оставку јер ме гласови обавезују", додао је Алексић.

Билећа је у буџетском колапсу, и то смо давно предвидјели, и никада јавно нисмо подржали актуелног начелника- став је из ДНС. Ова странка тренутно дјелује негдје између позиције и опозиције, а одборник Славко Дангубић не изјашњава се да ли ће подржати инцијативу о опозиву начелника.

"Не знам како ћемо се изјаснити, још је рано", нагласио је одборник ДНС-а, Славко Дангубић.

Подсјећамо, ово је тек друга сједница скупштине општине Билећа, коју чини 19 одборника из чак 12 странака. Уколико се и званично покрене опозив начелника, Билећани би поново могли на изборе.