latinica  ћирилица
24/02/2017 |  19:02 | Аутор: РТРС

Ранијери: Нажалост, мој сан је умро

Бивши менаџер Лестер Ситија Клаудио Ранијери каже да је заједно са отказом који је добио умро и његов сан.

Италијан је отпуштен од стране челника клуба са 'Кинг Пауер' стадиона, свега девет мјесеци послије сензационалног освајања титуле у Премијер лиги, прве у историји клуба.

Такође, у свом првом наступу у Лиги шампиона, 'Лисице' имају и активан резултат послије првог меча са Севиљом у осмини финала елитног такмичења, пошто су у Андалузији поражени са 2:1, па их и минимални тријумф у реваншу води међу осам најбољих тимова Европе.

Лестер игра неупоредиво лошије у актуелној сезони, пошто на 13 мечева до краја Премијер лиге има само бод више од екипа које се налазе у зони испадања, али су упркос свему реакције његових колега, као и навијача широм свијета, говоре да је управа Ситија донијела срамну одлуку.

Одлука је још више зачуђујућа када се зна да су водећи људи клуба прије мање од мејсец дана дали апсолутну подршку италијанском стручњаку.

С друге стране, медији спекулишу да су се играчи, од којих је управо 'Тинкерман' направио свјетске звезде, побунили против Ранијерија, на челу са голманом Каспером Шмајхелом и најбољим стријелцем Џејмијем Вардијем, а ФИФА тренер године се у међувремену огласио саопштењем за јавност:

"Јуче је мој сан умро. Послије еуфорије из прошле сезоне, када смо крунисани шампионима Премијер лиге, све о чему сам сањао било је да останем у Лестеру, клубу који неизмјерно волим – заувијек. Нажалост, то неће бити случај.

Желио бих да се захвалим својој жени Росани и свим члановима моје породице што ми никада нису ускратили подршку док сам био на клупи Лестера. Моја захвалност иде и за Паола и Андреу (помоћнике, прим. аут) који су ме пратили на овом чудесном путовању. Такође, и Стиву Кутнеру и Франку Гранелу који су ми омогућили да постанем шампион.

Ипак, највише захвалноси дугујем Лестер Ситију. Авантура коју смо проживјели била је невјероватна и живјеће са мном заувијек. Хвала и вама, свим новинарима и медијима широм свијета, који су нас пратили на нашем путу и са уживањем преносили највећу причу фудбалске историје.

Из дубине срца, још једном хвала свима у клубу, играчима, особљу и свима који су били дио онога што смо постигли.

Али, посебна захвалност иде навијачима. Примили сте ме у своја срца од првог дана и завољели сте ме. И ја вас волим. Нико никада неће моћи да нам одузму оно што смо заједно постигли, а надам се да сваког дана размишљате о томе насмијани, као што то и ја чиним.

Било је то вријеме препуно дивних момената и среће које никада нећу заборавити. Било ми је задовољство и част да с вама будем шампион".

Клаудио Ранијери

Извор: Б92