latinica  ћирилица
24/02/2017 |  20:30 ⇒ 25/02/2017 | 12:59 | Аутор: РТРС

Партизан бољи од Задра (ВИДЕО)

Кошаркаши Партизана савладали су на свом терену екипу Задра са 87:86, у мечу 23. кола Јадранске лиге и тако преузели треће мјесто на табели. Црно-бели поново играли десетковани, Задар имао шут за побједу у дворани "Александар Николић".
Са меча између Партизана и Задра - Фото: РТС
Са меча између Партизана и ЗадраФото: РТС

По ко зна који пут ове сезоне кошаркаши Партизана приредили су својим навијачима завршницу за инфаркт. Овога пута црно-бели су савладали екипу Задра са 87:86 и тако преузели треће мјесто на табели регионалног такмичења.

Партизан је поново играо без петорице играча и првог тренера Александра Џикића, док капитен Новица Величковић није улазио у игру у другом полувремену.

Задар се показао као чврст противник, па је током три четвтине играо егал са Партизаном у дворани "Александар Николић".

Црно-бели су у последњој четвртини успели да се одвоје на 12 поена предности, али ни то није било довољно домаћој екипи да избјегне неизвјесну завршницу, чему су, донекле, кумовале и судијске одлуке, али и фантастични Ковачевић, који је у последњем минуту погодио два веома тешка шута за три поена.

Ипак, Луковић је шест секунди прије краја донио предност Партизану закуцавањем, да би баш Ковачевић промашио тројку за тријумф Задрана у Београду.

Партизан су предводили Бирчевић са 26 и Луковић са 19 поена, док је најефикаснији појединац утакмице био Борис Бараћ са 27 постигнутих поена.

До краја лигашког дијела такмичења у региону остала су још три кола, а Партизан је сада трећи на табели са 17 победа, колико има и Цедевита, тријумф више од Будућности на четвртом месту.

Извор: РТС