latinica  ћирилица
25/02/2017 |  11:20 ⇒ 15:37 | Аутор: РТРС

Суперлига: Звезда убједљива у Бачкој Паланци

Фудбалери Црвене звезде савладали су Бачку у Бачкој Паланци 3:0 (2:0) у првој утакмици 23. кола Суперлиге и направили најбољу могућу увертиру за 153. вјечити дерби. Двоструки стријелац на мечу био је ново појачање црвено-бијелих Ричмонд Боаћи а коначан резултат поставио је Лука Аџић у другом минуту надокнаде времена.
Црвена звезда - Бачка (Фото: StarSport) -
Црвена звезда - Бачка (Фото: StarSport)

Звезда је остварила 19. побједу у лиги и прва је на табели са 60 бодова, девет више али и утакмицом више од Партизана, који од 17 часова у Београду игра против Борца. Бачка је претрпјела 15. пораз и претпосљедња је на табели са 18 бодова.

Звезда је повела у петом минуту када је послије додавања Гелора Канге, Боаћи успио да се ослободи једног противничког играча и послао лопту у мрежу.

Боаћи је неколико минута касније могао да удвостручи предност, али је главом послао лопту поред стативе.

Београдски тим је нападао, али Боаћи, Дамијен ле Талек и Душан Анђелковић нису успјели да савладају голмана Ивана Коновалова.

Црвено-бијели су удвостручили предност у 38. минуту, када је Боаћи постигао свој други гол, поново послије акције Канге.

Бачка у првом дијелу игре није направила ниједну озбиљну шансу.

Звезда је наставила да напада и у другом полувремену, а у 52. минуту судија Милан Илић досудио је једанаестерац за црвено-бијеле пошто је сматрао да је Милан Клисура повукао за дрес Ле Талека. Клисура је због тога добио други жути картон и искључен је, а Доналд Мичел је извео пенал, али је погодио стативу.

Послије тога фудбалери Звезде су промашили неколико прилика, а од 65. минута имали су и два играча више, пошто је Страхиња Манацановић добио други жути картон, јер је шутнуо лопту незадовољан судијском одлуком.

Послије тога Звезда је безуспјешно нападала, а Бачка је добру прилику пропустила у 90. минуту пошто је Лука Вуковић из изгледне ситуације лоше захватио лопту.

Коначан резултат поставио је Аџић атрактивним голом у другом минуту надокнаде времена.

У наредном колу Звезда ће 4. марта на свом терену играти против Партизана, а Бачка у Горњем Милановцу против Металца.

Извор: РТС