latinica  ћирилица
25/02/2017 |  12:41 ⇒ 15:12 | Аутор: РТРС

Мајкић: У понедјељак јасан став представника Српске о кризи

Посланик СНСД-а у парламенту БиХ Душанка Мајкић рекла је данас да ће у понедјељак, 27. фебруара, на сједници Народне скупштине Републике Српске бити јасно дефинисан став и начин понашања представника Српске у институцијама БиХ поводом кризе коју је изазвао захтјев за ревизију пресуде по тужби против Србије.
Душанка Мајкић - Фото: cin.ba
Душанка МајкићФото: cin.ba

Мајкићева је истакла да су то озбиљна питања, те да не би требало процјењивати шта би се могло десити на сједници Народне скупштине Републике Српске.

- Мислим да се земља која намјерава да направи озбиљан искорак ка Европској унији никако није смјела довести у такву позицију, и то могу само они људи који апсолутно не желе да се ова земља креће ка будућности - рекла је Мајкићева новинарима у Бањалуци.

Према њеним ријечима, у БиХ се захтијева крајње опрезан однос једних према другима, јер свака погрешно изговорена ријеч или ово што се догодило води у безнађе.

- Велика је одговорност свих политичких фактора у земљи, а у понедјељак ћемо видјети како ћемо даље - рекла је Мајкићева.

Коментаришући изјаве министра спољне трговине и економских односа БиХ Мирка Шаровића да нема бојкота Савјета министара БиХ, и предсједника СДС-а Вукоте Говедарице да Савјет министара ради у техничком мандату, Мајкићева је оцијенила да је ријеч о контрадикторним иступима и да не постоји технички мандат.

- Начин како то тумачи СДС, то очигледно значи враћање у рад у институцијама /БиХ/. То треба објаснити грађанима који треба да гласају на изборима 2018. године - рекла је Мајкићева.

Извор: СРНА