latinica  ћирилица
25/02/2017 |  13:42 ⇒ 14:32 | Аутор: РТРС

Актив жена СНСД-а осудио неуставно дјеловање Изетбеговића

Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић изјавила је данас да Актив жена СНСД-а осуђује неуставно и ванинституционално дјеловање Бакира Изетбеговића у вези са захтјевом за ревизију пресуде по тужби против Србије, које је изазвало велике поремећаје у БиХ и на регионалном плану.
Сједница Пресједништва актива жена СНСД - Жељка Цвијановић - Фото: СРНА
Сједница Пресједништва актива жена СНСД - Жељка ЦвијановићФото: СРНА

Цвијановићева је након сједнице Предсједништва Актива жена СНСД-а истакла да је наведени захтјев продубио неповјерење и успорио и осујетио све покушаје да се подигне ниво стабилности и бољег разумијевања у регији.

Она је навела да је један од закључака Предсједништва Актива жена СНСД-а осуда праксе да се политички процеси уводе у правосуђе, што урушава цјелокупан систем, повјерење и демократски капацитет оних који су изабрани од народа.

- Један од закључака је важност одржавања сједнице Народне скупштине у понедјељак. Очекујемо од свих представника да покажу то потребно јединство и да се дефинише одређена платформа за поступање представника Српске на нивоу БиХ, који сада у својим рукама носе алате, и да покажу на који начин треба да се штити и брани интерес Српске - рекла је Цвијановићева.

Она је рекла да је тужба насловљена на Србију, али да је стални циљ политичког Сарајева обрачун са Српском.

- Потребан је активизам свих структура, на свим нивоима власти у оквиру БиХ и мислим да је до тога могуће доћи. Апелујемо кроз своје закључке Актива жена да се до тога дође - поручила је Цвијановићева.

Цвијановићева је рекла да се на састанку дискутовало и о економској ситуацији због насталих проблема након што су некада усаглашене ствари у оквиру партнера остале неизвршене.

Извор: СРНА