latinica  ћирилица
26/02/2017 |  09:02 ⇒ 14:27 | Аутор: РТРС

Сутра посебна сједница НСРС о ревизији пресуде

Народна скупштина Републике Српске разматраће сутра на посебној сједници Информацију о могућем захтјеву за ревизију пресуде Међународног суда правде по тужби против Србије.
НСРС - Фото: РТРС
НСРСФото: РТРС

На овој сједници посланицима би требало да се обрате предсједник Републике Српске Милорад Додик и предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић, саопштено је раније из парламента.

Сједница, на којој ће ово бити једина тачка дневног реда, заказана је на иницијативу потребног броја посланика Народне скупштине.

Почетак сједнице предвиђен је за 13.00 часова.

Премијерка Жељка Цвијановић изјавила је јуче да се главни механизми у вези са евентуалним одбацивањем ревизије пресуде по тужби против Србије налазе на нивоу БиХ, али исто тако "сви политички инструменти су и у институцијама Српске". То се, каже, превасходно односи на Народну скупштину Српске која би требало да утврди план понашања и да задужења другим институцијама и Влади.

НСРС ће на сутрашњој сједници јасно дефинисати став и начин понашања српских представника у институцијама БиХ, поводом кризе коју је изазвао захтјев за ревизију пресуде по тужби против Србије, изјавила је посланица СНСД-а у парламенту БиХ Душанка Мајкић. Она каже да су то озбиљна питања и да не би требало процјењивати шта би се могло десити на сједници Народне скупштине.