latinica  ћирилица
27/02/2017 |  19:06 ⇒ 22:12 | Аутор: РТРС

Крајина-осигурање поново без директора (ВИДЕО)

Крајина-осигурање поново је без директора. Бранислав Влачо, именован у јануару, поднио је оставку.
Крајина осигурање - Фото: РТРС
Крајина осигурањеФото: РТРС

Док његов правник тврди да је то учинио и због притиска Управног одбора са Навином Агарвалом на челу да отпушта раднике, Агарвал то демантује,и каже да Влачо није добро пословао. Запослени траже три неисплаћене плате.

Запослени Крајина осигурања најављују протесте ако ускоро не буде ријешена ситуација у овом осигуравајућем друштву. Траже исплату неисплаћених плата.

Након оставке директора Бранислава Влаче у Крајина осигурању настављена је вишемјесечна криза овог предузећа. Његов правник тврди да је више разлога зашто се Влачо након само мјесец одлучио на овај корак. Каже, Управни одбор на челу са Индијцем Навином Агарвалом га је обмануо и није рекао стварну ситуацију у осигуравајућем друштву.

Такође, тражили су од њега да отпушта раднике.

Управни одбор то демантује. Каже- Влачо је лоше пословао. Без обзира на његову оставку, тврде, планирали су да му дају отказ.

- Управни одбор нема намјеру да отпусти ниједног радника или да смањи плате. Ми смо незадовољни, јер је продаја на нули и за мјесец дана није продата ниједна полиса, каже Агив Нагарвал.

Као један од разлога оставке Влаче наводе и притисак на менаџмент да именује члана УО Младена Јовановића на мјесто директора продаје или једног предузећа које је у саставу Крајина осигурања. Тврде да Јовановић нема квалификације за те функције, што он негира.

Такође, одлуке које је доносио Управни одбор посљедњи мјесец овјераване су печатом који није валидан.

ИРБ је као акционар од надлежног суда тражио да донесе одлуку о одржавању акционарске скупштине. Суд је ту одлуку донио,а Управни одбор се жалио.

Ако се зна да је Комисија за хартије од вриједности, након што је утврдила одређене нерегуларности, блокирала више од 50 одсто акција индијаца Навина Агарвала и Нефте Гупте, на тој Скупштини акционара ИРБ би имао већински пакет, тако да би са осталим акционарима могли да формирају нови Управни одбор.