latinica  ћирилица
01/03/2017 |  08:11 | Аутор: РТРС

Данас свјежије и кишовито

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити свјежије, кишовито и вјетровито вријеме, уз температура ваздуха од два до 14 степени Целзијусових.

Јутрос је облачно, мјестимично са кишом на крајњем сјеверу, сјеверозападу и у Херцеговини, а киша ће се пријеподне проширити и на остале крајеве.

Јаче падавине очекују се на сјеверу и југу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Поподне ће киша престати на сјеверу и западу уз постепено разведравање, док ће на југу и истоку и даље падати, уз пад температуре. Због захлађења на планинама ће киша прећи у сусњежицу и снијег.

До краја дана киша ће престати у већини предјела.

Вјетар ће прије подне бити умјерен и јак јужног смјера, а од средине дана вјетар ће ослабити и промијенити смјер на западни и сјеверозападни, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха измјерена у 7.00 часова: Бјелашница минус два степена Целзијусова, Чемерно четири, Дринић пет, Хан Пијесак, Соколац и Калиновик шест, Гацко седам, Рудо девет, Чајниче, Мркоњић Град, Крупа на Уни и Мајевац 10, Сарајево, Мљечаница, Мањача, Шипово, Србац, Нови Град, Рибник, Билећа и Градишка 11, Фоча и Бијељина 12, Неум, Мостар, Зеница, Требиње и Челинац 13, Тузла, Котор Варош, Добој, Вишеград, Крупа на Врбасу и Сребреница 14, Бањалука 15 и Зворник 16 степени Целзијусових.

Извор: РТРС