latinica  ћирилица
01/03/2017 |  08:26 | Аутор: РТРС

Вожачима опрез, мокри коловози

На подручју романијске коловози су мокри и клизави због слабије кише, као и у Херцеговини и доњем Подрињу, а возачима се скреће пажња и на повремено јаче ударе вјетра, посебно у планинским предјелима, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

У 9.00 часова ванредан превоз већих димензија креће са граничног прелаза Орашје и кретаће се релацијом Орашје-Шићки Брод-Живинице. Предвиђени долазак у Живинице је у 11.30 часова.

Вечерас до поноћи на подручју ФБиХ забрањен је превоз експлозивних материја.

Опрезна вожња потребна је на дионицама у усјецима и поред камених косина због учесталих одрона земље и камења на коловоз, посебно на правцима Карановац-Кнежево-Угар, Карановац-Црна Ријека, Црна Ријека-Мркоњић Град, Вишеград -Рогатица и Вишеград-Бродар-Рудо.

Пуштен је у рад новоизграђени мост у Драгаловцима, на регионалном путу Горња Вијака два-Разбој.

У току су радови на санацији коловоза на дионици Приједор-Шарговац, а саобраћај је регулисан привременом сигнализацијом.

На ауто-путевима Бањалука-Градишка и Прњавор-Добој саобраћај се одвија без застоја, по претежно сувим коловозима.

У току су радови на изградњи вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука–Добој /дионица Бањалука–Прњавор/, због чега је петља "Маховљани" затворена је за саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац".

Због радова на изградњи вијадукта на дионици Нова Топола-Клашнице /локалитет Маховљанске петље/ од 23.00 до 5.00 часова долазиће до обустава саобраћаја у максималном трајању до 30 минута.

Измијењен је режим одвијања саобраћаја на путу Клашнице један-Прњавор, због регулисања улаза и излаза на магистрални пут возила градилишта, која су ангажована на изградњи аутопута Бањалука-Прњавор од 7.00 до 19.00 часова.

Због изласка механизације ангажоване на изградњи аутопута Бањалука-Добој, измијењен је режим саобраћаја на регионалном путу Прњавор-Станари, секција Прњаворска петља.

У циљу безбједног одвијања саобраћаја на ауто-путу "9. јануар" Прњавор-Добој, успостављен је посебан режим саобраћаја у подручју петљи "Прњавор" и "Јоховац", као и на регионалном путу Р-474 и магистралном М-17, са уредно постављеном привременом саобраћајном сигнализацијом.

На дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице због радова измијењен је режим саобраћања и постављена привремена сигнализација.

Због радова на бушењу и минирању терена на дионици Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб долази до повремених обустава саобраћаја од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, и дионици Укрина-Горња Вијака због активираног клизишта саобраћа се једном саобраћајном траком наизмјенично.

На дионици пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На путу Братунац три-Дрињача и даље остаје на снази забрана за теретна возила укупне масе преко 3,5 тоне и аутобусе класе М3, док се забрана не односи аутобусе превозника ад Холдинг "Дринатранс" Зворник, који саобраћају на редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац.

У ФБиХ актуелни су радови на чишћењу коловоза на дионици ауто-пута Какањ-Зеница Југ у мјесту Доњи Тичићи и саобраћај се одвија спорије, у оба смјера једном траком.

Нема дужих задржавања на граничним прелазима у БиХ.

Још трају радови на подручју Хрватске на граничним прелазима Брод-Славонски Брод и Орашје-Жупања због чега се током дана на овим граничним прелазима саобраћа успорено.

Извор: Срна