latinica  ћирилица
01/03/2017 |  11:34 ⇒ 12:11 | Аутор: РТРС

Eпископ Атанасије: Смањује се број православних вјерника на подручју бихаћко-петровачке Епархије

Његово преосвештенство епископ бихаћко-петровачки Атанасије и чланови Епархијског савјета и Епархијског управног одбора Епархије бихаћко-петровачке констатовали су да се број православних вјерника на подручју ове епархије из године у годину смањује.
Владика бихаћко-петровачки Атанасије - Фото: СРНА
Владика бихаћко-петровачки АтанасијеФото: СРНА

На сједницама Епархијског савјета и Епархијског управног одбора констатовано је да млађа популација, као и читаве породице, у потрази за послом одлазе у веће градове Републике Српске и Европе, саопштено је из Епархије бихаћко- петровачке.

Млади људи који остану на својим огњиштима не ступају у брачне везе и у већини случајева улазе у средњу и стару животну доб као самци.

У саопштењу се додаје да се сваке године старосна доб вјерника повећава јер је број склопљених бракова, а самим тим и рођене дјеце све мањи.

Епископ Атанасије најавио је да ће у наредном периоду преко парохијских свештеника позвати самце и старије људе из њихових парохија да ступе у неки од манастира Епархије бихаћко-петровачке, да би и на тај начин оснажили и обогатили манастире који би у Крајини постали уточиште и снага народу.

Извор: Срна