latinica  ћирилица
01/03/2017 |  12:32 ⇒ 12:57 | Аутор: РТРС

Наложена хитна санација урушене фасаде водоторња у Бијељини

Комунална полиција у Бијељини наложила је предузећу "Водовод и канализација" да одмах ураде санацију дијела оронуле фасаде на водоторњу у центру града са којег су данас дијелови малтера пали на коловоз и два возила, изјавио је Срни начелник Комуналне полиције Ратомир Драганић.
Бијељина - затворена улица због отпадања фасаде - Фото: СРНА
Бијељина - затворена улица због отпадања фасадеФото: СРНА

"Одмах значи данас, што прије", изричит је Драганић.

Он каже да су му из "Водовода" рекли да ће позвати алпинисте који ће скинути дио фасаде који пријети даљим урушавање.

Зграда водоторња изграђена је 1958. године, висока је 42 метра и то је највиша тачка у Бијељини.

Драганић каже да је комунални полицајац по позиву полиције изашао на лице мјеста и утврдио да возила на која су пали мањи комади фасаде нису оштећена, а већи дио фасаде завршио је на коловозу.

Према његовим ријечима, полиција је затворила улицу поред воторња за пролаз аутомобила и пјешака да не би дошло до угрожавања живота и већих оштећења.

Дио фасаде са водоторња урушио се јутрос око 10.00 часова током краткотрајног невремена са олујним вјетром које је захватило Бијељину.

Водоторањ је власништво Скупштине града којим располаже градско предузеће "Водовода и канализације", које је одговорно за његово одржавање.

Порпарол "Водовода" Стојадин Кнежевић каже да је због опасности од урушавања дијелова фасаде испред водоторња још 2007. године стављена табла са упозорењем.

Према његовим ријечима, за безбједан пролаз грађана направљена је и надстрешница од улице до шалтера "Водовода" који се налази у приземљу водоторња, гдје се плаћају рачуни за утрошену воду.

Водоторањ одавно није у функцији, доскора је служио само за озрачење бијељинског водоводног система и нивелацију притиска у мрежи, а данас нема ни ту улогу.

Извор: СРНА