latinica  ћирилица
01/03/2017 |  15:36 | Аутор: РТРС

Вучић: Име премијера биће познато послије избора

Премијер Александар Вучић каже да ће тек послије избора бити ријечи о томе ко ће бити премијер, а да ли ће то бити питање за њега или неког другог - видјеће се.
Александар Вучић - Фото: РТРС
Александар ВучићФото: РТРС

На питање кога би за премијера и да ли би влада с другим предсједником имала легитимитет, будући да су грађани на претходним изборима једним дијелом заправо гласали за њега лично, он је узвратио упитавши - како су то гласали за њега, када се све вријеме говори да је "најгори, и овакав и онакав".

"Сад, одједном, људи гласали за мене", примијетио је Вучић и навео да су "сва истраживања измишљена", да је на њему да покуша да се супростави другим кандидатима који "убједљиво воде", те да је питање да ли има шансу да им се супротстави.

Како је примијетио, изузетно поштује "досовске кандидате и њихове изванредне програме и планове, од којих, у шест мјесеци њихове досадашње кампање, још ниједну реченицу није чуо".

"Потпуно сам отворен када кажем да су шансе за победу једног од досовских кандидата или кандидата владе...потпуно једнаке - 50 : 50. Када народ буде рекао своје, онда ћемо да размишљамо о премијеру", рекао је Вучић.

Он је додао да је важно оно што је рекао у свом споту - да Србија иде у јасном смјеру, има стабилан, добар курс, о којем говори и ММФ И СБ и ЕУ и Руска федерација и НР Кина...

Вучић је рекао да бисмо, када би Србија имала владу и предсједника, гдје ће један да иде у лијево, а други у десно, били у ситуацији као у вријеме Тадића и Коштунице, да један иде на једну, а други на другу страну...

"Тада су неки рекли Косово је независно, јер знају да ће један да се додворава странцима да опстане на власти, а да други ништа не може да уради без првог. И тако прогласе независно Косово, а наш отпор се сведе на то да радимо бесмислене ствари", објаснио је Вучић како изгледа кохабитација у политичкој пракси.

Према његовим ријечима, потребна им је јака Србија, са људима који је воде у истом смјеру, а не у различитим.

У том смилсу, Вучић је рекао да ће стога онај коме буде пружио подршку бити свакако неко са ким може да ради заједно и коме може да помогне.

Захвалан је предсједнику Томиславу Николићу, јер је у најтежим тренуцима подржао оно што ради влада.

То је за нас важно да постоји предсједник који ће да поидржи валду у тешким одлукама добрим за Србију, али и да је контролише и критикује рекао је Вучић и додао - мислим да је то добро за Србију.

"А, иначе, о томе (мандатару) када се избори заврше, а да ли ћете то питати мене или неког од досовских кандидата, то је већ на народу Србије" рекао је Вучић.

Извор: Танјуг