latinica  ћирилица
01/03/2017 |  18:49 ⇒ 02/03/2017 | 09:16 | Аутор: РТРС

И представници међународне заједнице дио безакоња заједничких институција (ВИДЕО)

Први март "државни" је празник само у пола државне заједнице БиХ и то на основу ентитетског и појединих кантоналних закона, јер на нивоу БиХ Закон о државним празницима не постоји.
ОХР - Фото: РТРС
ОХРФото: РТРС

Тако је Федерација данас славила! Република Српска - радила! А заједничке институције БиХ или бар један њихов дио, "озакониле" су безакоње. Том безакоњу придружили се и представници међународне заједнице!

Виртуелни првомартовски празник испразнио је данас институције на Маријин двору! И све друге које носе, бар фиктивно, предзнак "заједничке", јер заједништва је на радним мјестима било колико и на референдуму, у ратно предвечерје.

- Сви Срби су дошли на посао, као сваки нормалан радни дан, а што се тиче Бошњака и Хрвата они данас нису на послу - рекао је Синиша Перковић, директор Службе за заједничке послове.

Баш као да Закон о раду у институцијама БиХ и не постоји! Да га прекрше, за право су узели и они који би требало да буду вертикала у спровођењу - бх правосуђе! И у тим институцијама "волонтирали" су само Срби! Или су бар на радним мјестима боравили, јер су суднице биле празне!

Још ригиднији у безакоњу били су поједини бошњачки и хрватски директори заједничких бх. институција. Запослене, без обзира на нацију и вјеру "присилили су" на празновање 1. марта! Најмање 10 је таквих у којима су телефони данас безуспјешно звонили. Чаршијска и башчаршијска страст виртуелног празновања превладала је и код међународних званичника који у Сарајеву столују.

Радник на обезбјеђењу у оХР-у на телефонски позив РТРС-а одговорио је: "Данас је дан нерадни овдје у ОХР-у тако да Вас прије сутра не можемо спојити ни са ким, јер осим обезбјеђења никога у згради нема".

Шта ли је врховни тумач свега и свачега Валентин Инцко данас тумачио, па се за празновање одлучио!? Непостојећи Закон о државним празницима!? Или већ брендирано мешетарење реликтом прошлости сарајевских, зелених истомишљеника? Шта год да је- Инцко ни у једном акту није могао да пронађе да је 1. март – празник! И неће пронаћи још дуго, бар тако му обећава Денис Звиздић.

- Што се тиче државних закона односно државних празника мислим да ће требати још извјесно вријеме да сви они који то до сада довољно не разумију да на исправан начин почну разумијевати шта значи независност БиХ - навео је Звиздић.

А што се тиче Звиздића и сличних сарајевских ревизиониста и чувара аманета Алије Изетбеговића, они су још током исписивања Исламске декларације креирали свој, "исправан начин разумијевања". А то је пуна доминација Бошњака - муслимана у свему па и празновању. Све остало па и 1. март прије двије и по деценије, и данашњи, јесте рециклирање или чак надоградња, јасан СНСД-ов Сташа Кошарац.

- 1. март је дефинитивно дан који нас подсјећа на јасно дефинисану и транспарентно показану политику Алије Изетбеговића која је послала врло јасну поруку да Срби нити у Сарајеву нити у Босни нису прихваћени и нису прихватљиви, уколико не буду потпуно - и то је јасно назначено и у Исламској декларацији - крајње лојални - истиче Кошарац.

Гдје су погријешили Ицкови, Звиздићеви, Изетбеговићеви и ини наставници историје? Или професори демократије? Зашто им ученици у самопрокламованом мулти граду некажњено крше постојеће законе и поштују "виртуелне"!?