latinica  ћирилица
01/03/2017 |  18:56 ⇒ 20:18 | Аутор: РТРС

Прњавор: Власник приватног предузећа изградио школу (ВИДЕО)

Да дјела говоре више од ријечи показао је прњаворски привредник Драго Малиновић! Иако је до сада донирао милионе, у јавности је готово непримијетан... Али не и дјела која је оставио будућим генерацијама...
Прњавор: ОШ "Бранко Ћопић" - Фото: РТРС
Прњавор: ОШ "Бранко Ћопић"Фото: РТРС

Чим је препознао проблем, његови сарадници ухватили су се посла. На темељима више од шест деценија старе школе никла је нова школска зграда. Стари дио зграде Основне школе "Бранко Ћопић", који је представљао опасност и за ученике и за наставнике добио је нове учионице и намјештај.

- Сада имамо четири учионице више, двије у приземљу, двије на спрату, а што се тиче организације наставног процеса сада је много олакшан јер имамо довољно простора када је у питању предметна настава - истиче директор школе Рајко Алексић.

Да је Драго Малиновић саградио школску зграду пише на улазу у школу. Ни он ни његови сарадници о томе не причају и нерадо се појављују у медијима. Скромно, кажу, само су хтјели да и друге подстакну на сличне хуманитарне акције.

- Ми смо предложили да би било добро да се помогне људима, да се направи нешто, он је то прихватио то је било то - каже Жељко вуковић из предузећа "Комерц Мали" из Прњавора.

У новим и функционалним учионицама ученици већ двије године похађају наставу. У управи школе кажу да им је сваки ученик важан, па је тако за само једног ђака који долази у инвалидским колицима урађен лифт. Тако може равноправно да ради са осталима у тзв. плавој соби.

- Плава соба је једна посебна просторија за индивидуалан рад са ученицима, прије свега, са сметњама у развоју али и једна мултимедијална просторија - истиче Јелена Радивојевић Ступар, школски психолог.

Школа је изградњом новог објекта створила услове за функционално одвијање наставе. Њихов донатор и задужбинар Драго Малиновић неће на томе стати, па заједнички планирају и уређење дворишта. Иако живи у Београду и далеко од очију јавности грађани Прњавора цијене оно што је до сада урадио и захвални су му.

Малиновић је годинама веома успјешан предузетник. Помагао је, кажу, и раније али је очито да то не чини због новца, медија и славе већ из људске потребе да помогне.