latinica  ћирилица
01/03/2017 |  19:58 ⇒ 20:01 | Аутор: РТРС

Бањалука: На симпозијуму "AgroReS 2017" представљено 135 радова

U Banjaluci je danas završen 6. Međunarodni simpozijum poljoprivrednih nauka "AgroReS 2017" tokom kojeg je predstavljeno 135 radova, a na kojem je učestvovalo 330 lica iz 12 zemalja.
Бањалука - Фото: РТРС
БањалукаФото: РТРС

Predsjednik Organizacionog odbora ovog simpozijuma Gordana Đurić izjavila je danas Srni da je na skupu, koji je trajao od 27. februara, učestvovalo dosta mladih, studenata drugog i naročito trećeg ciklusa iz Republike Srpske, Federacije BiH, ali i iz regiona, što je stvorilo mogućnost za uspostavljanje bolje saradnje mladih.

"To će omogućiti u budućim godinama da naši mladi istraživači, viši asistenti i docenti mogu neposrednije da se uključe u razmjenu iskustava i mogućih istraživanja, te posjeta drugim fakultetima i istraživačkim ustanovama", rekla je Đurićeva povodom završetka ovog simpozijuma.

Ona je dodala da su na kraju ovogodišnjeg simpozijuma "AgroReS" saopšteni radovi u dvije sekcije - agrarna ekonomija i ruralni razvoj, kao i održivo korišćenje prirodnih resursa.

Đurićeva je navela da su usvojeni i određeni zaključci s ciljem unapređenja ovog skupa za iduću godinu, te dodijeljene novčane nagrade za najbolje prezentacije studenata.

Извор: СРНА