latinica  ћирилица
07/03/2017 |  15:46 | Аутор: РТРС

Нови нереди у Шведској: Ухапшено 11 особа у сукобу миграната са полицијом (ВИДЕО)

Око 30 људи је учествовало у тучи која се десила у школском дворишту у малом шведског граду Халсберг. По доласку полиције на лице мјеста, туча се претворила у нереде и сукобе са полицијом.
Нови нереди у Шведској - Фото: Screenshot/YouTube
Нови нереди у ШведскојФото: Screenshot/YouTube

Демонстранти су били маскирани и бацали су камење на полицију, рекао је портпарол полиције Стефан Дангардт.

Најмање 11 људи је ухапшено због основане сумње да су починили кривична дјела напада на службено лице и изазивање нереда.

Овај догађај вјероватно је наставак инцидента који се догодио у истој школи у петак, када се десила још једана масовна туча у школском дворишту, током које је школа демолирана. Према изјавама полиције и школских власти, већина учесника туче нису били ученици школе.

"Постоје многе спекулације и гласине, али оно што знамо је да је већина оних који су дошли овдје у петак не припадају нашој школи. Наши ученици нису учествовали ни у једном инциденту", тврди директор школе Мари Килк, преноси Раша тудеј.

Медијски извјештаји тврде да су учесници неред абили мигранти. Шведски национална телевизија извијестила је да је туча у почетку избила између двије групе миграната, који су, по доласку полиције на лице мјеста, почели да нападају органе реда.

"Оно што је претходило свему је туча између различитих мигрантских група које су се појавиле у Халсбергу. Они су овдје дошли релативно скоро. Овако нешто се није раније дешавало у нашем мирном и тихом граду. Све је ово ново за нас. Шведска се мијења на горе и то је веома тужно" рекао је Клаес Мартен, становник овог града који је читав инцидент и снимио.

Ово нису први немири миграната у Шведској у посљедње вријеме.

Између 30 и 50 људи је учествовало у нередима који су избили у Ринкебију, стокхолмском предграђу са највећим процентом миграната у том граду.Све се завршило са више спаљених аутомобила, тешким крађама и физичким нападима на полицију.

Извор: Новости