latinica  ћирилица
10/03/2017 |  12:35 ⇒ 12:36 | Аутор: РТРС

Радончић: Изетбеговић да одступи са мјеста члана Предсједништва

Предсједник Савеза за бољу будућност БиХ Фахрудин Радончић позвао је бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића да одступи са те функције, поручивши да Изетбеговић мора да сноси одговорност за ситуацију у вези са одбијањем захтјева за ревизију пресуде по тужби против Србије пред Међународним судом правде у Хагу.
Фахрудин Радончић (Фото: oslobodjenje.ba) -
Фахрудин Радончић (Фото: oslobodjenje.ba)

Реагујући на информацију да је још у мају прошле године било познато да Сакиб Софтић нема легитимитет да као агент представља БиХ пред Међународним судом правде у Хагу, Радончић је рекао да је Изетбеговић на морално и политички недопустив начин то сакрио од свих који су били позвани на скуп у сарајевској Вијећници.

"Уз то, врло је прецизно рекао да Софтићев легитимитет никако не може бити споран и да уопште није потребна нова сједница Предсједништва БиХ у вези тога", рекао је Радончић за портал "Кликс".

Он сматра да су сви који су искрено жељели да правда буде задовољена примитивно изманипулисани.

"Али, још много горе, Изетбеговић је истовремено то учинио и жртвама и комплетној јавности, па вјерујем и самој СДА. Овакво морално и политичко посрнуће треба имати једино могући епилог - одлазак са часне и одговорне функције члана Предсједништва БиХ. Уосталом, његови гласачи га нису изабрали да ништа не ради и да их лаже, већ, напротив, да буде вриједан, поштен и народу говори истину без манипулација и политичких игара чак и са тужбом", сматра Радончић.

Међународни суд правде у Хагу одбацио је захтјев за ревизију пресуде по тужби против Србије, коју је поднио Сакиб Софтић, уз образложење да га нису поднијеле надлежне институције БиХ.

Извор: СРНА