latinica  ћирилица
14/03/2017 |  11:21 ⇒ 20:19 | Аутор: РТРС

Одобрено изручење Елфете Весели (ВИДЕО)

Швајцарске власти одобриле су изручење БиХ Елфете Весели зване "Косовка" , осумњичене за ратни злочин над српским цивилима на подручју Зворника 1992. године.
Елфета Весели - Фото: РТРС
Елфета ВеселиФото: РТРС

Осумњичена је за брутално убиство 12-годишњег Слободана Стојановића из села Доња Каменица. У БиХ требало би да буде изручена сљедеће седмице.

Са непуних 12 љета, у јунско праскозорје, био је у збјегу. И у бијегу пред смрћу. И пред надолазећим злочинцима. Са родитељима и сестром, Слободан је уточиште пронашао код кумова у засеоку Џенарике. Но, у родној Каменици заборавио је пса, свог Лесија са којим је друговао. Невина дјечија љубав према љубимцу, отргла га је из родитељског наручја. Искрао се из свог новог, принудног дома - да спаси Лесија.

- Није нико то очекивао, прошао је кроз нашу барикаду и почео да трчи путем. Ту је био један међупростор и он је налетио на муслиманску барикаду - прича Миле Вукадиновић, тада припадник 2. батаљона Зворничке бригаде.

У посљедњем трку, улетио је у руке онима који су по Доњој Каменици убијали и уништавали све што је српско преостало. У руке злочинцима Насера Орића. Албанка Елфета Весели, од оца Рахмана, била је Орићев војник. Свједоци су казивали о њеном звјерском иживљавању над дјечаком.

Годину касније, унакажено Слободаново тијело без одјеће, одсјечених прстију, поломљених екстремитета и насилно извађених зуба, пронађено је у масовној гробници у Новом Селу.

- Трбух је био отворен у облику крста. Имао је повреду у виду одсијецања једне ушне шкољке. Посјекотине у предјелу главе и прострелну рану - наводи патолог Зоран Станковић.

Дванаестогодишњи мученик сахрањен је на гробљу у Дрињачи. Касније, поред њега и његови родитељи Деса и Илија. Жена - монструм, Елфета Весели, побјегла је у Италију. Потом у Швајцарску. Ухапшена је у Кантону Нушетел. Помагачи и посматрачи њене монструозности, Босном још слободно кроче! Хоће ли и њих стићи казна за муке невиног дванаестогодишњака!?