latinica  ћирилица
17/03/2017 |  17:35 ⇒ 18:10 | Аутор: РТРС

Видаковић: Очајнички Мектићеви покушаји да ослаби братске односе Србије и Српске

Потпредсједник СНСД-а Марко Видаковић изјавио је за Срну да је "свима у Републици Српској постало крајње мучно посматрати и слушати Драгана Мектића и његове очајничке покушаје да, у корист Сарајева, нанесе штету и ослаби добре и братске односе између Српске и Србије".
Марко Видаковић - Фото: илустрација
Марко ВидаковићФото: илустрација

Видаковић је додао да је "то и очекивано од некога ко са поносом истиче да је представник БиХ".

"Србија и премијер Александар Вучић, као и Република Српска свакако желе добре односе и сарадњу са БиХ, али у оној мјери у којој се у БиХ поштује Република Српска. И то се неће мијењати, без обзира на то колико то смета Мектићу и његовим сарајевским партнерима", поручио је Видаковић.

Коментаришући понашање и медијске иступе министра безбједности у Савјету министара БиХ Драгана Мектића, Видаковић је рекао Срни да је "срамота да се један министар понаша као учесник у 'ријалити шоу'".

"Морамо се уозбиљити и препознати да је веома значајно што је премијер Вучић искористио прилику и посјетио Источно Сарајево и Административни центар Владе у овом дијелу Републике Српске, као и то што су се на дневном реду састанка нашле и теме које су од животног значаја не само за грађане ове регије, него и читаве Републике Српске", закључио је Видаковић.

Извор: СРНА