latinica  ћирилица
18/03/2017 |  13:37 ⇒ 13:56 | Аутор: РТРС

Приједор- Екипа из Словеније завршила потрагу без резултата

Екипа Цивилне заштите из Словеније завршила је без резултата потрагу за седамнаестогодишњом дјевојком из Приједора, која је 5. марта пала у ријеку Сану.
Приједор: Потрага за дјевојком - Фото: СРНА
Приједор: Потрага за дјевојкомФото: СРНА

Осмочлана екипа са четири пса трагача трагала је два дана од Приједора до Јасеновца, а јутрос су се вратили у Словенију.

Вођа Тима са спасавање на води и под водом из Словеније Луција Јереб рекла је да су се одазвали позиву и претражили 130 километара ријеке Сане.

- Првог дана ишли смо од Приједора до Костајнице, а други дан од Костајнице до ријеке Саве. Тражили смо и лијевом и десном обалом, нажалост, без резултата - истакла је Јеребова.

Она је навела да је водостај и даље висок и да су услови за потрагу на обали веома тешки, јер има пуно блата. Истакла је да је тај тима трагача са псима једна од најбољих екипа на свијету, да у сличним потрагама имају веома добре резултате, те да им је веома тешко што и овдје нису имали успјеха.

Старјешина Територијалне ватрогасне јединице Приједор Небојша Миљуш рекао је да домаћим спасилачким екипама преостаје да наставе са претрагом терена.

- Надамо се да ће водостај и даље падати и да ћемо тај дио ријеке моћи детаљније претражити. Када се створе услови, укључићемо и рониоце из Ронилачког клуба Бук - навео је Миљуш.

Замјеник градоначелника Приједора Драго Тадић захвалио је спасилачком тиму из Словеније, и додао, да је претходних дана учествовало око 30 људи, те да ће потрага бити настављена.

Од 5. марта траје интензивна потрага за малољетном Д.Џ. која је пала са ограде сплава "Ривер" у Сану. Од тада у сталном обиласку и претрази терена учествују припадници специјализоване јединице за заштиту и спасавање на води и под водом, која је формирана при Територијалној ватрогасној јединици Приједор заједно са Ронилачком клубом "Сана".

Упоредо са њима свакодневно су на терену и полицијски службеници ЦЈБ Приједор и јединице за подршку који непрекидно претражују приобално подручје. У потрагу су ових дана били укључени и припадници Републичке управе Цивилне заштите.

Извор: СРНА