latinica  ћирилица
20/03/2017 |  14:55 | Аутор: РТРС

Ђурић: Београд ће по сваку цијену очувати своје институције на Косову

Србија ће по сваку цијену очувати своје институције на Косову и Метохији и наставити да финансијски помаже Србима у покрајини, рекао је директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић.
Марко Ђурић - Фото: ТАНЈУГ
Марко ЂурићФото: ТАНЈУГ

Ђурић је у разговору са групом студената Факултета политичких наука у Београду рекао да опстанак Срба на Косову и Метохији у великој мјери зависи од те врсте помоћи, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Студенти су од Ђурића добили информације о дијалогу Београда и Приштине и увид у начин на који Приштина опструише спровођење споразума важних за српски народ у покрајини.

Изразивши задовољство због чињенице да млади академци показују велико интересовање за политику Србије и положај српског народа, Ђурић је објаснио да је веома важно да што већи број људи у централној Србији буде детаљно упознат о политичким дешавањима на Косову и Метохији.

Ђурић је позвао студенте Факултета политичких наука да посјете Косово и Метохију, понудивши им сву потребну логистичку и другу подршку Канцеларије за Косово и Метохију.

Извор: СРНА