latinica  ћирилица
20/03/2017 |  16:33 | Аутор: РТРС

Агаси: Новака мучи нешто што је иза 'кулиса'

Легендарни амерички тенисер Андре Агаси сматра да Новак Ђоковић има приватних проблема који утичу на његову форму.
Андре Агаси уручује пехар Новаку Ђоковићу - Фото: AP
Андре Агаси уручује пехар Новаку ЂоковићуФото: AP

Ђоковић је лоше започео сезону, потом је обновио повреду лакта због које је одустао од Мастерса у Мајамију, али Агаси сматра да то није главни проблем.

Освајач осам Гренд слем титула истиче да је у питању нешто што Новак заједно са својом екипом покушава да сакрије.

“Да је проблем физичке природе, било би очигледно. Не губите брзо уколико се не борите са неком повредом. У питању је нешто емоционално, ментално, нешто што се налази иза &рсqуо;кулиса&рсqуо; и његов тим зна. Али он је сувише добар да не би пронашао рјешење, пронаћи ће праву перспективу. Пошто је чистио терен од шрапнела бомби, сигуран сам да разуме колико живот може да буде тежак“, рекао је Агаси.

Он је прокоментарисао и одустајање Ендија Марија, који такође због лакта неће наступити на Флориди.

“Енди посједује вјештине које је тешко надмашити. Никада нисам био највећи атлета и морао сам да размишљам стратешки, али он је такав спортиста да може да се ослони на своју физичку спрема и учини мечеве тежим него што они треба да буду. Ако га успорите, мечеви постају лакши јер он има моћ да иде на противнике. Постаје агресивнији, што је дугорочно боље рјешење, али ће бити изузетно разочаран ако не освоји још који Гренд слем. Нема сумње да то може“, додао је Агаси.

Извор: Б92