latinica  ћирилица
22/03/2017 |  10:28 ⇒ 13:53 | Аутор: РТРС

"Празник": Предложен једномјесечни притвор за 18 ухапшених

Тужилаштво Кантона Сарајево предложило је Кантоналном суду одређивање једномјесечног притвора за 18 лица ухапшених у акцији "Празник" која су осумњичена за производњу и трговину дрогом.
Тужилашво КС - Фото: klix.ba
Тужилашво КСФото: klix.ba

Притвор им је одређен због опасности да ће утицати на свједоке, прикрити доказе или поновити кривично дјело.

Ухапшени се сумњиче за више кривичних дјела из области организованог криминала, неовлаштене производње и стављања у промет опојних дрога, те посједовања и омогућавања уживања опојних дрога.

Притвор је предложен за Адиса Мирвића, Фадила Аљовића, Амара Сабитовића, Хариса Хаџића, Армина Алтоку, Нијаза Захировића, Алдина Смајића, Фариса Бајрића, Нихада Бакала, Сеада Нумановића, Рејхана Хујића, Хидајета Хамзића, Анела Сејфовића, Јасмину Крзић, Елвира Гушу, Самира Сердаровића, Аднана Исаковића и Исмира Гујића.

Кантонално тужилаштво предложило је Кантоналном суду у Сарајеву одређивање притвора и расписивање потјернице за осумњиченим Мујом Траком који се налази у бјекству.

Припадници МУП-а Кантона Сарајево и Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ претресли су у понедјељак, 20. марта, стамбене, пословне и помоћне објекте на 34 локације у овом кантону и ухапсили 26 лица осумњичених да су у протеклом периоду починила више кривичних дјела организованог криминала у вези са производњом и трговином дроге.

Приликом претреса, у акцији под кодним називом "Празник" пронађена је и одузета већа количина дроге, опреме за производњу и препродају дроге, мобилних телефона, рачунарске опреме, новца, ватреног оружја, муниције, експлозивних направа, документације и један путнички аутомобил.

Извор: СРНА