latinica  ћирилица
22/03/2017 |  11:29 ⇒ 11:31 | Аутор: РТРС

Митровић: Подршка кандидату који ће убрзати процес тражења

Предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих лица Недељко Митровић сматра да би у чланство новог Колегијума директора Института за нестала лица БиХ требало да буде изабран представник српског народа који ће обезбиједити убрзање процеса тражења несталих Срба у БиХ.
Недељко Митровић - Фото: СРНА
Недељко МитровићФото: СРНА

"Главни мотив рада српског представника у тој институцији требало би да буде убрзање процеса тражења несталих, а не материјална и свака друга позиција", рекао је Митровић Срни.

Он је навео да је у поступку избор члана Колегијума директора Института за нестала лица БиХ из реда српског народа за који су се пријавила четири кандидата.

Митровић је додао да су му позната имена пријављених кандидата из реда српског народа, али да не може о њима говорити јавно јер су коверте са пријављенима затворене.

Управни одбор Института за нестала лица БиХ расписао је раније конкурс за избор чланова Колегијума директора Института, који је затворен 9. марта.

На конкурс се пријавио велики број кандидата, а комисија би ових дана требало да отвори коверте и разговара са кандидатима.

Садашњим члановима истекао је мандат и налазе се у техничком мандату.

Извор: СРНА