latinica  ћирилица
22/03/2017 |  11:36 ⇒ 17:59 | Аутор: РТРС

Трећи форум менаџера Републике Српске у Бањалуци (ВИДЕО)

У Бањалуци се одржава трећи Форум менаџера Републике Српске.
Трећи форум менаџера Републике Српске у Бањалуци - Фото: СРНА
Трећи форум менаџера Републике Српске у БањалуциФото: СРНА

Циљ конференције је да допринесе ефикаснијем и ефективнијем пословању, бољем креирању политике и кориштењу потенцијала фирми кроз развој менаџера, њихову компетенцију и мотивацију за унапређење привреде Републике Српске.

Форум је отворио градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, који је рекао да је важно развијати организацију и смисао за менаџмент, јер живимо у времену у којем све праксе брзо застаријевају.

Због тога се, каже, и организација у Градској управи прилагођава новим изазовима, излазећи из устаљеног начина рада.

"Систем организације данас и прије 10 или више година веома се разликују. Разликује се и систем односа са јавношћу. Зато је потребно стално се едуковати и прилагођавати, и то се односи и на јавни и на приватни сектор", изјавио је Радојичић.

Шеф Мисије ОЕБС-а у БиХ Џонатан Мур рекао је да без више стабилности и сарадње на свим политичким нивоима БиХ неће бити атрактивна за стране инвеститоре. Нагласио је да у БиХ постоје бројни успјешни резултати, посебно на локалном нивоу 

"Те фирме и локалне управе, њихови успјешни резулатити су начин на који ова земља може да се развија", рекао је Мур.

Управо овај форум прилика је да се окупе успјешни менаџери из Републике Српске, БиХ али и региона, како би размијенили идеје, а све у циљу унапређења привредних активности.