latinica  ћирилица
22/03/2017 |  12:46 ⇒ 13:42 | Аутор: РТРС

Давидовићева са одбојкашима брчанске "Младости"

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић честитала је представницима Одбојкашког клуба "Младост" из Брчког освајање Купа БиХ, за шта ће их ресорно министарство наградити са 5.000 КМ.
Пријем за одбојкашки клуб "Младост" Брчко (Фото:vladars.net) -
Пријем за одбојкашки клуб "Младост" Брчко (Фото:vladars.net)

Давидовићева је навела да је новчана помоћ симболична, али да представља мали знак пажње и подстрек да спортисти наставе да остварују добре резултате.

- Министарство цијени врхунске успјехе наших спортиста. Одбојкаши "Младости" су већ четири године узастопно освајачи Купа БиХ и вишеструки шампиони БиХ - рекла је Давидовићева новинарима.

Она је након састанка у Бањалуци са представницима Одбојкашког клуба "Младост" истакла значај ових резултата јер промовишу спорт међу младима.

- Овај клуб има и млађе узрасне категорије које се такмиче и постижу врхунске резултате. Битно је да се што више дјеце окупи и да се баве спортом - навела је Давидовићева.

Према њеним ријечима, ресорно министарство је јуче ретроактивно уплатило спортске стипендије за прошлу годину.

Предсједник Одбојкашког клуба "Младост" Јовица Савић рекао је да подршка ресорног министарства и Владе Републике Српске много значи овом клубу и да представља подстрек за освајање још бољих резултата.

- Надам се да ћемо у будућности оправдати ово што смо данас обећали, а то је да ћемо се борити што боље можемо у наставку такмичења - рекао је Савић.

Капитен Одбојкашког клуба "Младост" Саша Зимоњић захвалио је Давидовићевој за пријем и подршку која ће много значити у даљем функционисању клуба.

Извор: СРНА