latinica  ћирилица
22/03/2017 |  16:34 ⇒ 23/03/2017 | 07:33 | Аутор: РТРС

Посланици СНСД неће присуствовати сједницама Представничког дома - Српска урадила свој дио посла (ВИДЕО)

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да посланици СНСД-а неће присуствовати сједницама Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, па ни када на дневном реду буде закон о акцизама, истичући да је оно што је била обавеза Републике Српске већ урађено.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Одговарајући на новинарско питање да ли ће посланици СНСД-а присуствовати сједници, Додик је подсјетио да СНСД није дио власти на нивоу БиХ, као и да је то обавеза оних који су на власти, а не њихова.

- Оно што смо имали обавезу, ми смо на нивоу Републике Српске урадили, а обавезе које су преузели заједнички ниво и Федерација БиХ треба да ураде, ми са тим немамо ништа. Не идемо тамо јер парламентом предсједава човјек који је командовао и омогућио постојање озлоглашеног одреда Ел муџахедин на простору зеничке регије - нагласио је Додик.

Он сматра да је понижење за српски народ да такав човјек предсједава парламентом којем даје легитимитет.

- Ми нисмо били ни на његовом првом предсједавању и тамо нећемо ући док год он тамо сједи - додао је Додик.

Он је потврдио да посланици СНСД-а неће присуствовати сједницама Представничког дома ПС БиХ и због закључака Народне скупштине Републике Српске у којима се наводи да је "потребно да се поставе неке тачке дневног реда, па да се тек онда расправља".

- Све ово вријеме је погрешно рађено тако што је покушано да се од БиХ и њених институција направе државне институције, односно да се од Савјета министара направи влада, који је помоћни орган Предсједништва. Али када сваке седмице имате сједницу, људи олако помисле да се они баве неким озбиљним послом и да су нека влада - нагласио је Додик.

Према његовим ријечима, БиХ нема владу и зато однос СНСД-а мора да буде трајан јер ако дају легитимитет таквим настојањима губе Републику Српску.

- За нас је овдје примарна Република Српска, а секундарна БиХ. Ми смо у БиХ зато што морамо, а не зато што хоћемо. Ако нас БиХ вријеђа тиме што упути тужбу против Србије или на било који други начин, само доказује да то није мјесто за нас и зато тој БиХ не треба дати легитимитет - поручио је Додик.

Извор: СРНА