latinica  ћирилица
22/03/2017 |  16:42 ⇒ 18:42 | Аутор: РТРС

Чињеница да СзП нема већину у Дому народа

Неодржавање сједнице Дома народа Парламентарне скупштине БиХ у понедјељак, 20. марта, указало је на суштину проблема и чињеницу да Савез за промјене предвођен СДС-ом нема већину у Дому народа, изјавио је данас посланик СНСД-а у Представничком дому ПС БиХ Никола Шпирић.
Никола Шпирић - Фото: РТРС
Никола ШпирићФото: РТРС

- Савез за промјене је захваљујући политичкој инфузији предсједника СДА Бакира Изетбеговића и његовом халал сертификату постао дио те већине. Добро је да се показало да нису дио већине на бази изборног резултата, већ на основу политичке инфузије СДА, на шта је недавно указао и предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић - рекао је Шпирић.

Он је у име СНСД-а поручио СзП да се не плаше, јер ће остати дио власти у заједничким институцијама до 2018. године.

- У име СНСД-а им поручујем да се не плаше, остаће дио власти у заједничким институцијма до 2018. године уз нашу подршку, али главу горе и с погледом на институције Републике Српске. Плашим се да ће и даље остати у крилу политике Бакира Изетбеговића и СДА - живи били па видјели - рекао је Шпирић.

Он је додао да се не може начудити "тобоже" нервози и љутњи Савеза за промјене на Бакира Изетбеговића којег јавно позивају да се врати и покаже пут којим ће ићи заједно.

Због недостатка кворума 20. марта одгођено је одржавање сједнице Дома народа ПС БиХ, а предсједавајући Дома Бариша Чолак саопштио је да не постоје услови за одржавање сједнице, те да ће накнадно бити заказана нова.

Извор: СРНА