latinica  ћирилица
22/03/2017 |  19:28 | Аутор: РТРС

Судија меча Барселона-ПСЖ неће бити суспендован

Предсједник УЕФА Александар Чеферин рекао је да судија утакмице Барселона-ПСЖ неће бити суспендован, упркос бројним позивима челника Француза да се то уради.

- Када се нешто лоше деси, можемо разговарати о томе, али нема говора о суспензији судије. То је као када бисмо објесили или суспендовали играча који је промашио пенал. Тај само иде на клупу. Много пенала се промаши - рекао је Чеферин.

Барселона је код куће побиједила ПСЖ 6:1 и тако надокнадила заостатак 4:0 из првог меча. Љубитељи фудбала и поједини медији жалили су се на суђење, а ПСЖ је недавно писао предсједнику УЕФА о суђењу Дениза Ајкетина.

У писму се истиче "серија грешака у ситуацијама које су утицале на исход меча", пренио је агенцији АФП извор упознат са његовом садржином. Предсједник ПСЖ Насер Ал-Келаифи такође се бунио због суђења.

- Не можемо да се отмемо утиску да би исход меча био другачији да смо имали боље суђење. Свако је могао да види макар то да није био досуђен пенал послије прекршаја на Анхелу Ди Марији. То би нам бар омогућило да се вратимо у меч. Не треба заборавити ни да није постојао пенал над Луисом Суаресом - рекао је Ал-Келаифи.

Извор: Агенције