latinica  ћирилица
24/03/2017 |  18:07 ⇒ 20:56 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Одговорност у вези са реформама и акцизама је на СДС-у (ВИДЕО)

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је данас у Прњавору да замјеник предсједавајућег Представничког дома парламента БиХ Младен Босић са својом партијом носи пуну одговорност за све реформске активности на нивоу БиХ, па и у вези са усвајањем закона о акцизама.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Коментаришући Босићеву јучерашњу изјаву да би Влада Српске требало да утиче да се кадрови СНСД-а врате у парламент БиХ уколико жели да се наведени закон усвоји, Цвијановићева је рекла да Босића не слушају ни кадрови његове странке, а камоли да треба да га слушају кадрови СНСД-а.

"Није он тај који треба да успоставља рецептуру и формуле за функционисање. Свака власт носи на својим леђима терете реформи и они су се обавезали једнако као и ентитетске владе према Реформској агенди са ЕУ и према аранжману са Међународним монетарним фондом , гдје свако има дио посла", објаснила је Цвијановићева.

Она је поручила да би представници СДС-а у власти на нивоу БиХ требало да на том плану ураде свој дио посла ако су заиста посвећени реформама и европском путу, како причају.

Цвијановићева је навела да је ирелевантно шта је Босић рекао, те да су Влада Српске и Народна скупштина урадиле свој дио посла у вези са акцизама.

Она је рекла да проблеми о том питању постоје у Федерацији, а сада превасходно у БиХ, "гдје се више не зна ко је ко, ни ко је шта".

Цвијановићева је истакла да се на нивоу БиХ не зна ни да ли има већине и да ли се представници те власти састају, имају ли неки заједнички план и рјешавају ли појединачна питања.

"То је једна општа збрка и могу да констатујем да су грађани поприлично незадовољни ситуацијом на нивоу БиХ. Дакле, ми смо своје завршили, а ово је њихова обавеза", закључила је премијер Српске.

Извор: Срна