latinica  ћирилица
27/03/2017 |  09:50 ⇒ 16:32 | Аутор: РТРС

Потресно писмо брата: Помозите мом Милану, да бих му испунио обећање!

Породица, пријатељи и људи из хуманитарне организације "Искра живота" и даље воде битку за прикупљање пријеко потребних 300 хиљада евра, које би тешко обољелом 13-годишњем дјечаку Милану Симетићу из Шековића омогућиле трансплантацију јетре и бубрега у италијанској Падови.
Милан Симетић - Фото: РТРС
Милан СиметићФото: РТРС

Милан Симетић од осмог мјесеца по рођењу има проблеме са бубрезима, који су прије четири мјесеца потпуно отказали. Обољела је и јетра. Од октобра је са мајком на лијечењу у Београду.

Хуманитарни број 1413, на који грађани могу уплатити једну конвертибилну марку за његово лијечење, истиче 31. марта.

Свим људима доброг срца писмом се одлучио обратити и његов брат близанац Иван.

Иваново емотивно писмо преносимо у цјелости:

Поштоване грађанке и грађани Републике Српске и Босне и Херцеговине, обраћам се свима Вама заједно, јер ми је потребна Ваша помоћ.

Зовем се Иван Симетић и имам брата близанца, који је јако болестан. Његово име је Милан. Сада је у Београду, у болници, где се доктори боре да за његов живот.

Бубрези и јетра му више не раде и мора хитно на трансплантацију у Италију.

Данас сам прочитао његову поруку, његову једину жељу: "Ја бих волио да се излијечим и да одем кући код свога млађег брата близанца Ивана. То је моја једина жеља коју бих волио да ми се испуни."

Док ово пишем сједим у нашој соби, гледам на његов кревет на којем лежи панда уместо њега. У собу улази наша мајка. Сузе ми навиру на очи. И сама јецајући почиње да ме тјеши:

-“ Успјећемо сине, сакупићемо новац за нашег Милана. Сви су уз нас, сви нам помажу.“ Не могу да Вам опишем бол и тугу у мојим грудима, ми смо као један, он је моја друга половина... Зато Вас све молим да ми помогнете у прикупљању новца за његов живот.

Знате, обећао сам му да ћемо заједно однети црвену ружу једној девојчици, једној симпатији. Знам да има добрих људи и да ћете ми помоћи да мој брат оздрави да бих испунио своје обећање које сам му дао.

Ваш Иван.

Породица, пријатељи и хумани људи још једном апелују на све људи који могу и желе да помогну Милану, да оде на трансплантацију у Италију, да до краја марта назову хуманитарни број 1413 или да уплате новац на жиро рачун:

SWIFT CODE: PAVLBA 22
IBAN: BA 39 554 203 001347 12 43
Pavlovic International Bank a.d Slobomir-Bijeljina

Рачун у конвертибилним маркама
554-303-002847-12-73
Pavlović banka Šekovići
Уплате вршити на име: Милан (Јовиша) Симетић

Свим срцем за Милана!