latinica  ћирилица
29/03/2017 |  11:28 ⇒ 15:43 | Аутор: РТРС

Независне: Возач из НСРС ипак био пијан када је ударио дјечака

Бранислав Јањуз (44), звани Пићи, возач Слободног демократског српског клуба у НС РС, који је у Козарској Дубици средином фебруара службеном шкода октавијом ударио дјечака, у моменту изазивања те незгоде био је пијан, објавиле су данас "Независне новине".
НСРС - Фото: РТРС
НСРСФото: РТРС

Штавише, како се незванично сазнаје, није ријеч о занемаривој количини алкохола у организму, већ о око два г/кг!

Наводећи његове иницијале, из ЦЈБ Приједор је потврђено да ће након комплетирања предмета против њега Основном суду у Козарској Дубици бити достављен захтјев за покретање прекршајног поступка.

"Криминалистичко-техничким вјештачењем утврђено је присуство алкохола у организму лица Б.Ј. у моменту изазивања саобраћајне незгоде", навела је Звездана Алендаревић, портпарол ЦЈБ Приједор.

Да невоља буде већа, Јањузу је већ, и то судском пресудом, било забрањивано да вози. Разлог је ранија саобраћајна незгода коју је изазвао у стању тешког пијанства - имао је 2,21 промил алкохола у крви.

Наиме, у правоснажној пресуди Основног суда у Приједору, која је у посједу "Независних новина", пише да је проглашен кривим што је 22. августа 2014. године у Козарској Дубици проузроковао саобраћајну незгоду управљајући и тада службеним, али тај пут општинским возилом - фолксваген пасатом.

Нови проблем настаје 11. фебруара ове године, када је око 19.35 Полицијској станици Козарска Дубица пријављено да је повријеђен тринаестогодишњак, док је возач који је проузроковао незгоду отишао с лица мјеста.

Истог дана пронађен је Јањуз, који је, дакле, управљајући службеном шкодом, и то суботом навече, ударио дјечака који је био на бициклу.

Извор "Независних" из полиције раније је потврдио да, пошто је Јањуз накнадно пронађен, није рађено алко-тестирање, већ је узет узорак крви да се утврди да ли је био пијан, а што је сада и утврђено.

Дарко Бањац, шеф Слободног демократског српског клуба у Народној скупштини Републике Српске (НС РС), у изјави за "Независне" потврдио је да Јањузу пријети отказ.

"Он ради за НС РС и слиједи процедура. Да ли ће остати да ради - то је велико питање. Вјероватно ће доћи до раскида уговора и да он од 31. марта више неће радити у НС РС", рекао је Бањац.

Јањуз, који се јуче није јављао на наше позиве, раније је тврдио да прије незгоде коју је имао 11. фебруара није пио алкохол.

Извор: Независне новине