latinica  ћирилица
29/03/2017 |  16:27 | Аутор: РТРС

Надал: Дејвис куп би био отров за моја кољена

Најбољи шпански тенисер Рафаел Надал објаснио је да је одустао од наступа у Дејвис купу због због здравља.
Рафаел Надал (архив) - Фото: Getty Images
Рафаел Надал (архив)Фото: Getty Images

"Бик са Маљорке" се годинама мучи са разним повредама, а од дуела са Србијом у Београду (7-9. април) је одустао због кољена.

"У ситуацији у којој се налазим сада, за мене би таква драстична промјена била као отров за моја кољена. Морам се постепено прилагођавати промјенама", рекао је Надал.

Шпанац се тренутно налази у Мајамију гдје се пласирао у четвртфинале Мастерса који се игра на тврдој подлози, какава је планирана и за меч у хали "Пионир" наредне седмице, али у затвореном.

"Морао бих да се прилагођавам недјељу дана тим условима, седам дана прије преласка на шљаку на европским турнирима. Све би било другачије да играмо код куће. Волим када сам са репрезентацијом. Али имам 31 годину, а они који су ми блиски знају колико много повреда сам имао посљедњих година. Морам радити све што је потребно да их избјегнем. Правим распоред како бих избјегао драстичне промјене подлоге, напорне мечеве и тренинге", додао је Надал.

Осим Надала, за "Фурију" неће играти ни Роберто Баутиста Агут, па се селекторка Аранча Санчес Викарио узда у Пабла Карења Бусту, Алберта Рамоса, Марка Лопеса и Марсела Гранољерса.

С друге стране, Србију ће да предводи њен најбољи тенисер, други рекет свијета Новак Ђоковић, који није наступио у Мајамију због повреде лакта.

"Надам се да ће се тим пласирати у полуфинале. Знам колико ће им бити тешко, због Ђоковића још теже, али жао ми је, али морам да бринем за своје здравље како бих максимално продужио каријеру", закључио је Надал.

Извор: Б92